top of page

FRISKVÅRD

HUNDSIM

självsim_edited.jpg
rejza.jpg
mikaela.jpg

Varbergs Hundhälsa erbjuder hundar en simbassäng för rehabilitering, styrka och konditionsträning. Simmet finns att bokas både för frisim och med instruktör. 

Simbassängen finns till hands att boka året runt, till Sveriges billigaste pris.

  • Bassängen är 6,4x4 meter med ett djup på 1,15 meter.

  • Vattentemperaturen ligger runt 28 grader.

  • Rymlig hunddusch finns i anslutning till simmet. 

Reningen i poolen sköts med hjälp av sandfilter, extrafilter vid utsug och robotdammsugare som går natttid. 

För att hålla så antibakteriell och PH-balanserad nivå som möjligt, så är reningsverket utrustat med UV-ljus för att eliminera bakterier.

Vattnet är klorerat.

 

Flytväst finns att låna. 

OBS​!!! Har ni inte simkörkort sedan tidigare och/eller vill boka in ett besök ihop med instruktör i simbassängen så var snälla och kontakta Varbergs Hundhälsa på antingen facebook, mail eller telefon för att bestämma tid. Vi kan i dagsläget inte synkronisera ihop kalendern med hundsimmet och kalendern med övriga tjänster på Boka Direkt. Vi vill inte heller stänga tiderna på någon av kalendrarna. Vi hoppas snart på en bättre lösning. 

Varför simträna sin hund?

Simning är en väldigt skonsam träningsform för årets alla årstider. Belastningen på leder och ömma muskler minskar, samtidigt som vattenmotståndet gynnar fysiken och musklernas styrka. 

Simning används med fördel vid ex postoperativa ingrepp (efter operation), skada, artros, spondylos och neurologiska problem. 

Eftersom simningen avlastar lederna så är det en utmärkt träningsform för den överviktiga eller äldre hunden som inte orkar tränas lika hårt.

Simningen fungerar väldigt bra som konditionsträning, bygger muskelstyrka och ökar rörligheten i muskler, senor och ligament. 

Inte minst tycker dem flesta hundar att det är en rolig och omväxlande aktivitet. 

Tränar man sin hund rätt i vattnet så bidrar det dessutom till ökad trygghet, samarbete och självförtroende hos hunden. 

bottom of page