top of page

FRISKVÅRD

Friskvård är att jobba förebyggande mot skador och förslitningar.
Man jobbar hela tiden aktivt för att hålla djuret friskt med diverse metoder som stärkande träning, skonsam och för hunden anpassad näringskost, massage och stretchning.
Detta är något som dem flesta djurägarna försöker uppnå genom att vara noggrann med uppvärmning, nedvarvning och kombinerat arbete med inslag av vila.

Att låta sin hund simma ett par gånger varje månad är även det en effektiv och skonsam träningsform för hela kroppen. 


Att tillåta sin hårt arbetande hund vila med kravlösa promenader ett par gånger per vecka är förutsättningen för att få en vidare utveckling i både det mentala och fysiska.   
Men trots att man jobbar förebyggande mot skador så inträffar inte helt sällan belastningar och spänningar i muskulaturen, vilket i längden kan leda till skador och förslitningar i leder, muskler, ligament och senor.


Det finns även en annan aspekt  som spelar stor roll, att dagens hundar likt vi människor, lever i en hektisk och stressig miljö.
Många hundar tränas och tävlas även hårt och får därmed ökat slitage på kroppen, vilket medför ömmande muskler, senor och ligament.
Eftehand blir dessa slitage mer smärtsamma och hindrar hunden från att röra sig på ett naturligt sätt. Det innebär i sin tur att kroppens övriga muskulatur blir överbelastad och smärtsam.
Redan där kan hunden ha en relativt lång rehabilitering framför sig för att få ordning på musklerna igen och bli smärtfri.
Att låta en massageterapeut gå igenom hunden 1-2 gånger/år minskar risken för skador och lång rehabilitering på din hund.

Jag använder mig av Genuin Svensk Massage (GSM) då jag behandlar mina patienter. En djupgående och effektfull idrottsmassage där jag får igång blodflöde, ökar töjning och dränerar musklerna på slaggprodukter.
Finns mer att läsa om massagens viktiga egenskaper under fliken GSM.

FRISKVÅRD

bottom of page